Property as acquired

  • Detached two storey house with detached garage / workshop / store to the side. Front entrance via shingle drive / forecourt, steps and narrow enclosed porch.

Property as adapted & extended

  • Garage / workshop / store and conservatory removed. Accessible covered entrance with wide leaf, level entry, access to hall with space to allow transfer from external wheelchair to internal wheelchair leading to physiotherapy room / carer's room, carer's kitchenette, client's utility / medical preparation area, assisted en-suite shower room and client's bedroom.
  • Direct access is provided from the new accommodation to the extended kitchen / dining room, which in turn leads directly to the family sitting room.
  • Existing patio is extended with ramps and steps with direct access from client's bedroom.

Original Layout

New Layout



  1. Porch
  2. Entrance Hall
  3. Cloakroom
  4. Utility Room
  5. Kitchen/Breakfast Room
  6. Sitting Room
  7. Conservatory
  8. Garage
  1. Dining Room
  2. Garage
  3. Workshop/Store


  1. Porch
  2. Entrance Hall
  3. Cloakroom
  4. Family Utility Room
  5. Physiotherapy/Carer's Room
  6. Sitting Room
  7. Client's Utility/Medical Preparation
  1. Assited En-Suite
  2. Client's Bedroom
  3. Patio/Terrace
  4. Kitchen
  5. Dining Room
  6. Sitting Room
  7. Garage
  8. Dining Room