Property as acquired

  • Terraced two storey propery with limited front garden and no on-side parking. Front entrance via steps with restricted internal hall.

Property as adapted & extended

  • Accessible ramped entrance with wide leaf, level entry, access to existing hall. Entrance door handed to ease internal restriction. Extended kitchen / diner, added conservatory and created new access to rear sitting room to form physiotherapy room. Removed corridor / circulation space to accommodate assisted shower room. Formed new opening between kitchen / diner and front sitting room, incorporated through floor lift to client's bedroom at first floor.
  • Stripped out original bathroom and toilets, extended middle bedroom to rear of property to form carer's accommodation with en-suite in centre of first floor linked to client's bedroom.
  • Created sensory garden with raised beds, water feature and circular path.

Original Layout - Ground Floor

Original Layout - First Floor

New Layout - Ground Floor

New Layout - First Floor



  1. Entrance Hall
  2. Corridor
  3. Sitting Room
  4. Outside WC
  5. Kitchen/Breakfast Room
  6. Dining Room
  7. Landing
  8. Bathroom
  1. WC
  2. Bedroom
  3. En-Suite
  4. Bedroom
  5. Bedroom
  6. Bedroom


  1. Entrance Hall
  2. Assisted Shower & WC
  3. Cupboard
  4. Physiotherapy Room
  5. Conservatory
  6. Utility Room
  7. Kitchen/Breakfast Room
  8. Through Floor Lift
  9. Sitting Room
  1. Landing
  2. Bedroom
  3. Carer's Bedroom
  4. En-Suite
  5. Assisted En-Suite
  6. Through Floor Lift
  7. Client's Bedroom
  8. Bedroom